Isnin, 21 September 2015

KELEBIHAN DAN KEPENTINGAN MINUM AIR KOSONG

Assalamualaikum..selamat pagi wahai pembaca budiman.

Hari ni tini nak share kan sedikit tentang kebaikan minum air kosong dengan banyak. Kita selalu digalakkan untuk minum lebih banyak air kosong terutamanya dalam keadaan negara yang diselubungi jerebu ni. Tahu tak kenapa sebenarnya kita digalakkan minum air kosong dengan banyak?
Jadi hari ni kita konsi sedikit ilmu tentang kelebihan dan kepentingan minum air kosong.
KELEBIHAN DAN KEPENTINGAN AIR KOSONG/AIR MASAK


1. Air bertindak sebagai pelarut dalam badan. Kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan kepekatan darah bertambah. Kehadirana air dalam bdan membantu menyeimbangkan kepekatan darah sekaligus melancarkan peredaran darah kita. Bila peredaran darah lancar oksigen pun senang diangkut ke seluruh badan. Sebab tu mak saya cakap, kalau mengantuk dalam kelas minum air masak banyak-banyak.

2. Menguruskan badan. Berita gembira buat sahabat-sahabat yang berusaha 
gmnx berat badan. Pengambilan air kosong yang banyak membantu proses menguruskan badan. 
 air kosong mempunyai 0 kalori, gula dan juga lemak!

3. Cantikkan wajah. Ini berita gembira untuk kita semua. Pengambilan air kosong yang banyak sebenarnya dapat mencantikkan wajah. Minum air kosong yang banyak boleh menyingkirkan toksin dalam badan.Toksin berlebihan boleh menimbulkan jerawat dan menyebabkan masalah kulit.

4. Mengawal suhu badan.Air yang diminum membantu mengurangkan haba dalam badan.Sebab itu, kalau kita demam,doktor galakkan minum air banyak-banyak

KEPENTINGAN AIR YANG DICAMPUR SOLE

SOLE ialah air garam bukit himalaya yang terdiri daripada 84 mineral. Air masak yang diminum..sole ni cuma perlu dititiskan sahaja dalam air kosong yang diminum ..pengambilan air kosong akan menjadi lebih baik dengan penambahan sole kerana sole membekalkan 84 mineral yang sangat diperlukan oleh badan.

Hanya dengan beberapa titisan sahaja sole mampu membantu mengatasi masslah di atas.

untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya seperti di bawah.penghantaran percuma sekitar jerantut.
Oh ye, tini juga akan memberikan konsultasi percuma untuk semua customer tini.

KARTINI JUSOH
0139924660

Tiada ulasan:

Catat Ulasan